Crackers με Χαρουπι
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:30
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά στην αργή και 8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα του ζυμωτηρίου μέχρι να πάρουμε μια σφικτή και συνεκτική ζύμη.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10 λεπτά σκεπασμένη με μεμβράνη.
- Περνάμε από τη σφολιατομηχανή διαδοχικά μέχρι 2 χιλιοστά.
- Περνάμε με τον «σκατζόχοιρο» και κόβουμε με τη ρόδα σε παραλληλόγραμμα.
- Ψεκάζουμε νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και λιναρόσπορο.
- Ψήνουμε στους 230°C Κελσίου για 10-12 λεπτά, κάνοντας ατμό.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 1800 g Μίγμα Χαρουπάλευρο Αρτοποιίας
- 700 g Νερό
- 200 g Ελαιόλαδο ή Πυρηνέλαιο
- 200 g Μαργαρίνη μαλακή
- 20 g Χαρουπόμελο
- 20 g Αλάτι
- 10 g Κόλιανδρο αλεσμένο
- Προαιρετικά : Λιναρόσπορος και σουσάμι για διακόσμηση