Corn Dog α λα κρητικα

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
*αν επιλέξετε φρέσκα λουκάνικα ή όχι καπνιστά, είναι βασικό να τα ψήσετε πριν εκτελέσετε τη συνταγή
Αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά, προσθέτουμε το βούτυρο ελαφρώς λιωμένο, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Προσθέτουμε τόσο γάλα, ώστε να έχουμε ένα χυλό παχύρευστο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει. Χωρίζουμε τα ξυλάκια στη μέση και καρφώνουμε τα λουκάνικα ώστε να μπορέσουμε να τα τηγανίσουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι μας και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 150 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 350 γρ. Αλεύρι από Καλαμπόκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1.5 κ.γ. baking powder
- 340 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 0.5 κ.γ. πάπρικα
- 1.5 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 0.5 κ.γ. ρίγανη
- 1.5 κ.γ. αλάτι
- 7 καπνιστά λουκάνικα με γραβιέρα ή όποιο εσείς προτιμάτε (μέτριο μέγεθος)*
- Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ για τηγάνισμα
- 4 ξυλάκια για σουβλάκι χοντρά βρεγμένα
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Τηγάνι