Τζουλαμας

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:10
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για την ζύμη στο μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό. Αφήνουμε την ζύμη ½ ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένη. Σοτάρουμε τα συκωτάκια με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το νερό, όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και ανοίγουμε τα φύλα. Απλώνουμε το πρώτο στο ταψί, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και στρώνουμε τη μισή γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο, ραντίζουμε
με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το γάλα.

Chef: Ιωάννης Καλούτσης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 750 γρ. Αλέυρι για Κρητικό φύλλο και Πίτες
  • 6 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη
  • 1.5 κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ. νερό
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 150 γρ. συκώτι αρνιού ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ρύζι μπονέτ
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. κουκουνάρι ή αμύγδαλο ή καρύδια
  • 0.5 L νερό
  • 0.5 ποτήρι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Κορωνέικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 0.5 κ.γ κανέλα
  • 0.5 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Γάλα Πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
  • Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

Εξοπλισμός

  • Ταψί