Μαραθοπιτακια

15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομογενοποιημένος χυλός. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές και μόλις τα πιτάκια ροδοκοκκινίσουν τα τραβάμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν καλά. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Τηγάνισμα
  • 500 γρ. Νερό
  • 3 ματσάκια Μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι Δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 5 γρ. Αλάτι
  • 5 γρ. Πιπέρι
  • 5 γρ. Baking powder

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι