Κροκετες μπακαλιαρου με σκορδαλια γιαουρτιου

Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
13
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τον μπακαλιάρο και τον ψιλοκόβουμε. Τον βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το νερό, αλατοπίπερο, το πίτουρο σταριού και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα και τέλος το αλεύρι. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από το μίγμα και τηγανίζουμε. Μόλις πάρουν χρώμα αφαιρούμε τις κροκέτες και τις σερβίρουμε με την σκορδαλιά. Για την σκορδαλιά σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Chef: Ιωάννης Κουφός

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 800 γρ. μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 0.5 ματσάκι μάραθο
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. Πίτουρο Σταριού ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ (Σέρεαλ)
  • 100 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

  • 250 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κολυμβάρι ΑΒΕΑ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

  • Πυρηνέλαιο ΑΒΕΑ

Εξοπλισμός

  • Τηγάνι
  • Κατσαρόλα
  • Βαθύ σκεύος