ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

15'
Χρόνος Προετοιμασίας
01:20
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί. Κατόπιν. πλάθουμε σε ψωμάκια των 70 γραμμαρίων και αφήνουμε τα ζυμάρια να ξεκουραστούν για μια ακόμη φορά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Chef: Νικόλαος Πετράκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 600 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτo
  • 4 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. Κατσικίσιο Τυρί Βέρο Κρητικό
  • 100 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
  • 170 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 8 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. Πετιμέζι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα

Φαρίνα

Η φαρίνα είναι το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και χαρίζει λαχταριστή όψη και σίγουρη επιτυχία σε κάθε σας συνταγή. Ιδανική κυρίως για κέικ αλλά και για πολλά άλλα γλυκίσματα που απαιτούν διόγκωση.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΟΞΙΝΟ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΔΙΣΟΞΙΝΟ ΠΥΡΟΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΔΙΣΟΞΙΝΟ ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει […]
Περισσότερα