Ψωμι χαμπουργκερ

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:20
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζύμωμα: 2 λεπτά στην αργή και 5-6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Τελική θερμοκρασία ζύμης: 260C.
Ξεκούραση: καθόλου
Κόψιμο: 90 γρ.
Μορφοποίηση: στρογγυλά και σφικτά. Πιέζουμε να πλατύνουν ελαφρώς στην λαμαρίνα με τις θέσεις.
Ωρίμανση: 55 λεπτά στους 350C και 80% υγρασία.
Ψήσιμο: 2200C (φούρνος με αέρα) με ατμό, για 10 λεπτά (**).
Μόλις ξεφουρνίσουμε, ψεκάζουμε με λίγο νερό ή σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 15 λεπτά περίπου. Αυτό βοηθάει να γίνουν και να παραμείνουν ακόμη πιο αφράτα και μαλακά.
(**) Για προψημένα και κατεψυγμένα ψωμάκια, ψήνουμε 1 λεπτό λιγότερο και μερικά λεπτά μετά το ξεφούρνισμα τοποθετούμε στην κατάψυξη (κατά προτίμηση shock).
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 1 kg Αλεύρι Τ55% ( Για πιο λευκή ψίχα αντικαθιστούμε 1,5% από το αλεύρι με σογιάλευρο)
- 80 γρ. Μαργαρίνη μαλακή
- 20 γρ. Σκόνη πλήρες γάλα
- 30 γρ. Ζάχαρη
- 20 γρ. Αλάτι
- 50 γρ. Μαγιά νωπή
- 570 γρ. Νερό
Εξοπλισμός
- Ζυμωτήριο
- Λαμαρίνα