Ψωμι χαμπουργκερ

25΄
Preparation Time
01:20
Waiting Time
4
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Ζύμωμα: 2 λεπτά στην αργή και 5-6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Τελική θερμοκρασία ζύμης: 260C.

Ξεκούραση: καθόλου

Κόψιμο: 90 γρ.

Μορφοποίηση: στρογγυλά και σφικτά. Πιέζουμε να πλατύνουν ελαφρώς στην λαμαρίνα με τις θέσεις.

Ωρίμανση: 55 λεπτά στους 350C και 80% υγρασία.

Ψήσιμο: 2200C (φούρνος με αέρα) με ατμό, για 10 λεπτά (**).

Μόλις ξεφουρνίσουμε, ψεκάζουμε με λίγο νερό ή σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 15 λεπτά περίπου. Αυτό  βοηθάει να γίνουν και να παραμείνουν ακόμη πιο  αφράτα και μαλακά.

(**) Για προψημένα και κατεψυγμένα ψωμάκια, ψήνουμε 1 λεπτό λιγότερο και μερικά λεπτά μετά το ξεφούρνισμα τοποθετούμε στην κατάψυξη (κατά προτίμηση shock).

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 1 kg Αλεύρι Τ55% ( Για πιο λευκή ψίχα αντικαθιστούμε 1,5% από το αλεύρι με σογιάλευρο)
  • 80 γρ. Μαργαρίνη μαλακή
  • 20 γρ. Σκόνη πλήρες γάλα
  • 30 γρ. Ζάχαρη
  • 20 γρ. Αλάτι
  • 50 γρ. Μαγιά νωπή
  • 570 γρ. Νερό

Equipment

  • Ζυμωτήριο
  • Λαμαρίνα