Ψωμι ολικης αλεσης με κυμινο

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση για αρτοποιητή
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο. Επιλέγουμε το ανάλογο πρόγραμμα του αρτοποιητή.

Εκτέλεση για χειροποιήτο ψωμί
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σκεπασμένη με ένα πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400 γρ. και τα πλάθουμε σε φρατζόλες ή καρβέλια. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο. Ψεκάζουμε με νερό την επιφάνεια τους και ψήνουμε στους 200 βαθμοί κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Αρτοποιητής
  • Ταψί