Ψωμι με πετιμεζι και γλυκανισο

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:10
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) μαζί έως ότου γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο για να φτιάξουμε δύο ψωμιά και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Τα χαράσσουμε και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.

Chef: Εύα Παρακεντάκη

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Λεκάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης

Η ιδανική επιλογή για την εύκολη παρασκευή σπιτικού μαύρου ψωμιού, αφού χρειάζεται να προσθέσετε μόνο νερό. Παρασκευάζεται από αλεύρι που προέρχεται από ολόκληρο τον καρπό του σταριού, με συνέπεια να έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία από ένα λευκό αλεύρι.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, […]
Περισσότερα

Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί

Το Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί παράγεται από επιλεγμένα σκληρά στάρια. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για εύκολη παρασκευή σπιτικού χωριάτικου ψωμιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε νερό. Δοκιμάστε το σε πολλές παραλλαγές, όπως κρεμμυδόψωμο, σταφιδόψωμο, λαγάνα, κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΑΛΕΥΡΟΥ: ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ […]
Περισσότερα