Χαλβας φουρνου

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη
με τα αυγά και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα με τα στερεά και το γάλα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί (33×23 ή Νο 26-28) Ψήνουμε το χαλβά σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πριν κρυώσει τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ

  • 500 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Μαλακό
  • 150 γρ. Αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 225 γρ. Ζάχαρη
  • 190 γρ. Βούτυρο
  • 250 γρ. Αγελαδινό Γάλα Πλήρες Βέρο Κρητικό
  • 3 Αυγά (χτυπημένα)
  • 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 κούπες Νερό
  • 3 κούπες Ζάχαρη
  • 1 μπαστούνι Κανέλα
  • 6 τεμάχια Γαρύφαλλα
  • Φλούδα ενός λεμονιού

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Κατσαρόλα
  • Μίξερ