Φιογκακια γιορτινα

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
45
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και ελαστική και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες 8×6 εκ. Με τα δάχτυλα πιέζουμε ακριβώς στη μέση κάθε λωρίδας και έτσι γίνεται το φιογκάκι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα βουτάμε για λίγο στο σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και χονδροαλεσμένο καρύδι.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 600 γρ. Αλεύρι Σκληρό Μύλοι Κρήτης
  • 3 Αυγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ Τσικουδιά
  • 5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 250 γρ. Νερό
  • 0.5 φλιτζάνι Μέλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ Κονιάκ
  • 1 Κανέλα ξύλο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

  • 10 γρ. Κανέλα
  • 180 γρ. Χονδροαλεσμένο καρύδι

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα
  • Τηγάνι
  • Μπολ