Τραχανοπιτα

13΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:15
Χρόνος αναμονής
7
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το γιαούρτι, τη μαργαρίνη λιωμένη και τη μαγιά για 3 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 15 λεπτά. Μουλιάζουμε το γλυκό τραχανά για 20 λεπτά σε 2 ποτήρια νερό και τέλος του προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε τη μισή ζύμη μέσα και την απλώνουμε στα τοιχώματα του ταψιού. Προσθέτουμε τον τραχανά και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Φαρίνα Μύλοι Κρήτης
  • 400 γρ. Νερό
  • 500 γρ. Τραχανάς γλυκός
  • 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό Βέρο Κρητικό
  • 250 γρ. Μαργαρίνη
  • 20 γρ. Μαγιά νωπή
  • 350 γρ. Ζάχαρη
  • 2.5 γρ. Κανέλα τριμμένη

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ