Πολυσπορο ψωμι Low GI

55΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:55
Χρόνος αναμονής
15
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζύμωμα: 5 λεπτά αργή ταχύτητα, 7 λεπτά γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 250C.

Α’ ξεκούραση ζύμης: 30 λεπτά

Κόψιμο / προ-μορφοποίηση: 300 – 500 γρ, ελαφρά στρογγυλοποίηση.

Β’ ξεκούραση: 15 λεπτά.

Πλάσιμο: μακρόστενο σε μεταλλικές φόρμες.

Ωρίμανση: 60-75 λεπτά στους 260C.

Ψήσιμο: 35-40 λεπτά στους 240C (τελαρωτός φούρνος) ή 30 λεπτά στους 210C (περιστροφικός φούρνος) με ατμό. Ρίχνουμε τη θερμοκρασία κατά 200C μετά από 10 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • Μίγμα για πολύσπορο ψωμί Low GI

  • 30 γρ. Mαγιά νωπή
  • 660 γρ. Κρύο νερό

Εξοπλισμός

  • Μεταλλικές φόρμες
  • Ζυμωτήριο