Πολυσπορο ψωμι Low GI

55΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:55
Χρόνος αναμονής
15
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζύμωμα: 5 λεπτά αργή ταχύτητα, 7 λεπτά γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 250C.
Α’ ξεκούραση ζύμης: 30 λεπτά
Κόψιμο / προ-μορφοποίηση: 300 – 500 γρ, ελαφρά στρογγυλοποίηση.
Β’ ξεκούραση: 15 λεπτά.
Πλάσιμο: μακρόστενο σε μεταλλικές φόρμες.
Ωρίμανση: 60-75 λεπτά στους 260C.
Ψήσιμο: 35-40 λεπτά στους 240C (τελαρωτός φούρνος) ή 30 λεπτά στους 210C (περιστροφικός φούρνος) με ατμό. Ρίχνουμε τη θερμοκρασία κατά 200C μετά από 10 λεπτά.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
Μίγμα για πολύσπορο ψωμί Low GI
- 30 γρ. Mαγιά νωπή
- 660 γρ. Κρύο νερό
Εξοπλισμός
- Μεταλλικές φόρμες
- Ζυμωτήριο