Πιπεροπιτα με χωριατικο φυλλο μανιταρια και απακι Κρητης

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:05
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για  το φύλλο:

Σε ένα τηγάνι βαθύ,  σοτάρω σε δυνατή  φωτιά τα μανιτάρια με τις πιπεριές και το απάκι. Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς οι πιπεριές, προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγειρεύω για 3 λεπτά ακόμα. Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το μαϊντανό και την γραβιέρα, καρυκεύω και ανακατεύω. τοποθετώ το μίγμα σε ένα σουρωτήρι και το αφήνω να στραγγίσει και να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ κοσκινίζω τα αλευριά μου και το σιμιγδάλι, προσθέτω το αλάτι και κάνω μια λακκούβα στο κέντρο, στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υγρά υλικά και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα σφιχτό αλλά λείο ζυμάρι. Αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη μου για μισή ώρα, και την χωρίζω σε κομμάτια 200 γρ.. Ανοίγω σε χοντρό φύλλο σε τετράγωνο σχήμα, και προσθέτω 4 κ.σ γέμιση. Κλείνω σε φάκελο αλευρώνω την επιφάνεια μου και ψήνω στο φούρνο ή στην σχάρα.

Chef: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Τηγάνι
  • Μπολ
  • Ταψί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο και Πίτες

Αποτελεί την τέλεια επιλογή για την παρασκευή παραδοσιακών κρητικών συνταγών ζύμης. Ιδανικό για καλτσούνια, λυχναράκια, φύλλο για κρητικό μπουρέκι και κάθε είδους πίτες, όπως κρεατόπιτες, μαραθόπιτες, σφακιανές πίτες, σπανακόπιτες κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, λούπινου και σόγιας.
Περισσότερα

Αλεύρι Σκληρό

Το Σκληρό αλεύρι παράγεται από επιλεγμένα στάρια και είναι κατάλληλο για πολλές εφαρμογές της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής στην κουζίνα σας. Μπορείτε να ανοίγετε άψογα φύλλο, ενώ είναι κατάλληλο για βασιλόπιτες και κάθε είδους πίτες, για πίτσες και ξεροτήγανα, για λουκουμάδες, κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει […]
Περισσότερα