Πιροσκι με λουκανικο

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να φουσκώσει περίπου στο διπλάσιο. Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και την ανοίγουμε στο χέρι μας σε μία μικρή πίτα. Βάζουμε το λουκάνικο και κλείνουμε το ζυμάρι από όλες τις πλευρές, πλάθοντάς το μέχρι να γίνει ένα οβάλ μπαλάκι. Τοποθετούμε τα πιροσκί σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλη
μισή ώρα σε ζεστό περιβάλλον. Στη συνέχεια, τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, σε σιγανή φωτιά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα σε όλες τις πλευρές.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό
  • 250 γρ. Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 30 γρ. Μαγιά νωπή
  • 40 γρ. Ζάχαρη
  • 10 γρ. Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 500 γρ. Λουκανικάκια
  • Πυρηνέλαιο για το τηγάνισμα

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι