Πιτσα ρολο

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
14
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά). Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα, απλώνουμε πάνω το ζαμπόν, το τυρί και την πιπεριά. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε τις φέτες σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε την πίτσα στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 30 λεπτά.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 35 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
- 250 γρ. Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό
- 1 κουταλάκι Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 225 γρ. Σάλτσα ντομάτας
- 5 φέτες Ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 400 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 Πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Λαμαρίνα