Μους γιαουρτιου, σε βαση μπισκοτου απο πιτουρο με χαρουπομελο, λιναροσπορο, φιστικι Αιγινης και μαρμελαδα μανταρινι

50΄
Χρόνος Προετοιμασίας
05:27
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη βάση μπισκότου:

Στο κάδο του μίξερ ρίχνω το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπώ μέχρι να αφρατεψει το βούτυρο περίπου για 7 λεπτά. Προσθέτω το αλεύρι , το πίτουρο, το τριμμένο φιστίκι και το λιναρόσπορο, καθώς και το ένα αυγό, συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Σπάω το ζυμάρι μου σε χοντρά κομμάτια σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 160 βαθμούς για 22 με 27 λεπτά. Έπειτα αφήνω να κρυώσει και το θρυμματίζω και αναμιγνύω με το χαρουπόμελο. Στρώνω το μίγμα του μπισκότου σε μια φόρμα και πιέζω καλά το μίγμα να έχει παντού το ίδιο πάχος.

 Για τη μους γιαουρτιού:

Λιώνω σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα . Ανακατεύω απαλά το γιαούρτι να πάρει μια λεία μορφή, ρίχνω μέσα στο γιαούρτι την λευκή σοκολάτα  και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις, τέλος προσθέτω και την σαντιγί με απαλές κινήσεις ομογενοποιώ το μίγμα. Αφήνω την μους στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί. Τέλος την ρίχνω μέσα στην φόρμα με το μπισκότο και αφήνω στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες να παγώσει.

Για τη μαρμελάδα μανταρίνι:

Έχοντας ξεπικρίσει 2 μέρες τις φλούδες του μανταρινιού σε νερό που το αλλάζω σε τακτά διαστήματα. Τις ζεματίζω 6 φορές σε καθαρό νερό κάθε φορά. Κόβω την ψίχα από τα μανταρίνια σε μικρότερα κομμάτια και αφαιρώ τυχόν κουκούτσια. Τα βάζω σε κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρνω σε βρασμό σε χαμηλή ταχύτητα. μέχρι να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτω ελάχιστο νερό. Τέλος πολτοποιώ ελαφρά το μίγμα μου και αφήνω να κρυώσει σερβίρω περιχύνοντας την επιφάνεια του γλυκού.

Chef: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  • 500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 5%
  • 500 γρ. Σοκολάτα λευκή λιωμένη
  • 600 γρ. Σαντιγύ σφιχτή
  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

  • 50 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. Σερεάλ - Πίτουρο Σταριού
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φυστίκι αιγίνης
  • 100 γρ. λιναρόσπορο
  • 50 γρ. χαρουπάλευρο
  • 1 αυγό προαιρετικό
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

  • 600 γρ. φλούδες μανταρινιού
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. Βιοχυμ Μανταρίνι Συμπυκνωμένος χυμός
  • 200 γρ. Χυμός μανταρίνι ΒΙΟΧΥΜ
  • 100 γρ. νερό

Εξοπλισμός

  • Φόρμα
  • Ταψί
  • Μπεν Μαρί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ