Κριτσινια απο δικοκκο σιταρι

35΄
Preparation Time
25΄
Waiting Time
40
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με όλα το πυρηνέλαιο, το κρασί, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να διαλυθούν καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέσα στα οποία έχουμε αναμίξει το baking powder και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε τα παρακάτω υλικά σε αναλογία 10-15% (ως προς το βάρος της ζύμης) για να δημιουργήσουμε παραλλαγές:

πελτέ τομάτας με βασιλικό

πάστα ελιάς με θυμάρι ή ρίγανη

μανιτάρι με σκόρδο

κρεμμύδι με μπέικον

Πλάθουμε τα κριτσίνια, τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1900C για 25 λεπτά περίπου.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 820 γρ. Αλεύρι Δίκοκκο ολικής
  • 250 γρ. Πυρηνέλαιο ΑΒΕΑ
  • 120 γρ. Μαργαρίνη (μαλακή)
  • 350 γρ. Κρασί
  • 15 γρ. Αλάτι
  • 10 γρ. Ζάχαρη
  • 15 γρ. Baking Powder

Equipment

  • Μίξερ
  • Λαμαρίνα