Κολοκυθοκεφτεδες

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπόλ τρίβουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το αυγό και την Γραβιέρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε το μίγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε όση φρυγανιά χρειαζόμαστε (σιγά-σιγά) έως ότου σφίξει το μίγμα. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ραφινέ στο τηγάνι και βουτάμε τους κεφτέδες. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 500 γρ. Κολοκύθα
  • 1 Κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 0.5 Πράσο
  • 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. Δυόσμος
  • 30 γρ. Βούτυρο
  • 1 Αυγό χτυπημένο
  • 40 γρ. Γραβιέρα Κρήτης
  • 100 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ για το τηγάνισμα

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι