Καρυδοπιτα με σιμιγδαλι

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
40΄
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη λιωμένη, τα αλεύρι, το σιμιγδάλι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε τη ζεστή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα