Μαγγιρι

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι ώσπου να γίνει μια κανονική ζύμη για άνοιγμα φύλλου. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Κόβουμε το κάθε φύλλο, πρώτα σε λωρίδες πλάτους δύο εκατοστών και μετά σε μικρά τετραγωνάκια. Βράζουμε τα μισά από αυτά σε 1 & 1/2 λίτρο αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τα άλλα μισά σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα με τα βραστά και ανακατεύουμε. Το μαγγίρι πρέπει να είναι λίγο ζουμερό. Το σερβίρουμε ζεστό, με ξυσμένο ξηρό ανθότυρο ή τριμμένο τυρί.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Λεκάνη
  • Κατσαρόλα
  • Τηγάνι