Γαλατοπιτα με τραγανο μπισκοτο αμυγδαλου και σαλτσα Λεμονιου

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:35
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την γαλατόπιτα:

Σε μια κατσαρόλα προσθέτω το κατσικίσιο και το αγελαδινό γάλα μαζί με 100 γρ. από την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, να ζεσταθεί. Χτυπώ στο μίξερ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει το μίγμα. Λίγο πριν το γάλα φτάσει σε βρασμό ρίχνω λίγο στο μίγμα των κρόκων  ανακατεύοντας συνέχεια και μετά αδειάζω πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το σιμιγδάλι χωρίς να σταματήσω να ανακατεύω μέχρι να φτάσει σε βρασμό και στα πρώτα σκασίματα κατεβάζω από την φωτιά. Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω καλά, αφήνοντας την λίγο να κρυώσει.

Για το μπισκότο Αμυγδάλου:

Στο μπολ του μίξερ αφρατεύω με φτερό το βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Έπειτα σταδιακά προσθέτω  στο μίξερ και τους κρόκους  των αυγών μαζί με 2 κ.σ. αλεύρι. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το προσθέτω στο μίγμα μαζί με το τριμμένο αμύγδαλο ομογενοποιώ το μίγμα μου χωρίς να χτυπήσω για πολύ το ζυμάρι, αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, και στη συνέχει χονδροσπάω κομμάτια τις ζύμης στο πάτο μιας φόρμας. Ψήνω για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς. Προσθέτω και την κρέμα της γαλατόπιτας στην φόρμα και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Για τη σάλτσα λεμόνι:

Έχοντας αφαιρέσει το ξύσμα του λεμονιού  και την ψίχα τους, τα ξεπικρίζω 2 μέρες σε νερό που το αλλάζω σε τακτά διαστήματα. Κόβω τα λεμόνια σε μικρές λωρίδες . Τα βάζω σε κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρνω σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, και να δέσε το σιρόπι . Τέλος αφήνω να κρυώσει και έπειτα περιχύνω την επιφάνεια της γαλατόπιτας.

Chef: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

  • 150 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό
  • 1 L Κατσικίσιο γάλα
  • 500 γρ. Γάλα αγελαδινό 3,5%
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 60 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

  • 200 γρ. Αλεύρι Μαλακό
  • 150 γρ. Βούτυρο μαλακό
  • 150 γρ. Ζάχαρη καστανή
  • 3 κρόκοι
  • 100 γρ. Αμύγδαλα τριμμένα
  • 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 10 γρ. baking powder
  • 1 γρ. αλάτι
  • 0.5 ξύσμα λεμόνι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙ

  • 600 γρ. λεμόνι χωρίς την ψίχα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ΒΙΟΧΥΜ συμπυκνωμένος λεμόνι
  • 200 γρ. Χυμός λεμόνι

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα
  • Μπολ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, […]
Περισσότερα

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα