Ψωμι με πετιμεζι και γλυκανισο

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:10
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) μαζί έως ότου γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο για να φτιάξουμε δύο ψωμιά και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Τα χαράσσουμε και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.

Chef: Εύα Παρακεντάκη

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 0.5 kg Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 0.5 kg Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. πετιμέζι
  • 500 γρ. χλιαρό νερό

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Λεκάνη