Ψωμι με αμυγδαλα και σταφιδες

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μισό λάδι. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε προσεκτικά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει το ζυμάρι εύπλαστο. Κάνουμε δύο ψωμιά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 1 kg Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Βιολογικό ή
- 1 kg Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Εμπλουτισμένο
- 18 γρ. Μαγιά
- 30 γρ. Ζάχαρη
- 45 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό (χλιαρό)
- 500 γρ. Νερό
- 10 γρ. Αλάτι
- 125 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- 5 γρ. Κανέλα
- 2.5 γρ. Μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. Αμύγδαλα (κοπανισμένα με το φλούδι)
- 150 γρ. Σταφίδα (σουλτανίνα)
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Λεκάνη