Ψωμι με αμυγδαλα και σταφιδες

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μισό λάδι. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε προσεκτικά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει το ζυμάρι εύπλαστο. Κάνουμε δύο ψωμιά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Λεκάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αγελαδινό Γάλα

Το αγελαδινό γάλα Βέρο Κρητικό συλλέγεται από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες που πληρούν υψηλές προδιαγραφές εκτροφής των ζώων. Περνάει από καθημερινούς ελέγχους υγιεινής και ποιότητας, κάτω από τις οδηγίες ειδικού επιστημονικού προσωπικού και με την υποστήριξη σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να απολαμβάνετε ένα γάλα υψηλής ποιότητας.
Περισσότερα

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Εμπλουτισμένο

Αλεύρι εμπλουτισμένο με σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β12 που βοηθάει στο σχηματισμό του αίματος και στη φυσιολογική νοητική απόδοση. Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. O εμπλουτισμός του αλεύρου με σίδηρο και βιταμίνες είναι μία διεθνής πρακτική. Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης “FLOUR FORTIFICATION INITIATIVE” το 2007 το 27,3% του παραχθέντος αλεύρου σε παγκόσμιο επίπεδο […]
Περισσότερα