Χωριατικο ψωμι
02:10
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄-18 ώρες
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζύμωμα: 3 λεπτά στην αργή & 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης 280C τον χειμώνα, 200C το καλοκαίρι.
Ξεκούραση: 90 λεπτά σε λεκάνη, σκεπασμένη η ζύμη.
Μορφοποίηση: Ελαφριά μορφοποίηση. Τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί κάνοντας «δίπλες».
Ωρίμανση:
- Απευθείας:45 λεπτά στους 300C & 70% υγρασία (ήπιες συνθήκες) ή περίπου 2 ώρες εκτός στόφας σκεπασμένα με πανί.
- Με χρήση ψυγείου: 18 ώρες στούς 2-40c (συντήρηση) σκεπασμένα με πανί.
Ψήσιμο: Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (2300C) με λίγο ατμό για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη θερμοκρασία και ανοίγουμε τα τάμπερ.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 750 γρ. Αλεύρι Κατηγορίας Μ
- 250 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
- 500 γρ. Νερό
- 25 γρ. Αλάτι
- 5 γρ. Μαγιά νωπή
- 1.000 γρ. Poolish (προ-ζύμη)
Εξοπλισμός
- Λεκάνη