Χωριατικο ψωμι

02:10
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄-18 ώρες
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζύμωμα: 3 λεπτά στην αργή & 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης 280C τον χειμώνα, 200C το καλοκαίρι.

Ξεκούραση: 90 λεπτά σε λεκάνη, σκεπασμένη η ζύμη.

Μορφοποίηση: Ελαφριά μορφοποίηση. Τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί  κάνοντας «δίπλες».

Ωρίμανση: 

  1. Απευθείας:45 λεπτά στους 300C & 70% υγρασία (ήπιες συνθήκες) ή περίπου 2 ώρες εκτός στόφας σκεπασμένα με πανί.
  2. Με χρήση ψυγείου: 18 ώρες στούς 2-40c (συντήρηση) σκεπασμένα με πανί.

Ψήσιμο: Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (2300C) με λίγο ατμό  για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη θερμοκρασία και ανοίγουμε τα τάμπερ.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 750 γρ. Αλεύρι Κατηγορίας Μ
  • 250 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 500 γρ. Νερό
  • 25 γρ. Αλάτι
  • 5 γρ. Μαγιά νωπή
  • 1.000 γρ. Poolish (προ-ζύμη)

Εξοπλισμός

  • Λεκάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άλευρα αρτοποιίας λευκά

Τ70 Δυνατό Αλεύρι δυνατό με υψηλή απορρόφηση και πολύ καλή διόγκωση. Δίνει ψωμί με εξαιρετική κυψέλωση και λεπτή κόρα. Αντέχει στην καταπόνηση και είναι κατάλληλο για ταχυζυμωτήρια και για κυλίνδρισμα. Τ70 Απαλό Απαλό αλεύρι για χειροποίητα ζυμάρια που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει εύγευστο χειροποίητο και χωριάτικο ψωμί με καλή κυψέλωση. Ιδανικό για χρήση σε απλά […]
Περισσότερα

Άλευρα αρτοποιΐας κίτρινα

Κατηγορίας Μ Ψιλό Δυνατό κίτρινο αλεύρι, με σιμιγδάλι, από σκληρά στάρια, που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει ψωμί με υπέροχη γεύση έντονο χρώμα, καιτραγανή κόρα. Ιδανικό για χωριάτικο και σύμμεικτο ψωμί. Κατηγορίας Μ Χονδρό Χονδροαλεσμένο κίτρινο αλεύρι, από σκληρά σιτάρια, που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει γευστικό ψωμί με χονδρή κόρα, τραγανό, με σκάσιμο, χρυσίζων χρώμα, και […]
Περισσότερα