Τσουρεκια γεμιστα με ξηρους καρπους, cranberry, μηλο και χαρουπομελο
40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
04:30
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
4
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και τα αυγά, μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά με το νερό και έπειτα προσθέτουμε το μίγματης κατσαρόλας και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο για 2 ώρες. Χωρίζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνια τα υλικά της γέμισης και ρολάρουμε. Με την ένωση προς τα κάτω αφήνουμε άλλες δύο ώρες να φουσκώσουν, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 160-170°C για 30 λεπτά.
Chef: Κυριακή Κληρονομάκη
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 6 αυγά
- 2 βανίλιες
- 700 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. κακουλέ
- 1 κ.γ. μαστίχα
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 200 γρ. μαγιά νωπή
- 1 L χλιαρό νερό
- 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
- 3 kg Αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Κρήτης
- 8 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Μανταρίνι ΒΙΟΧΥΜ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 5 μήλα τριμμένα
- 100 γρ. cranberry
- 300 γρ. χοντροκομμένοι ξηροί καρποί
- 70 γρ. Χαρουπόμελο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Εξοπλισμός
- Κατσαρόλα
- Λεκάνη