Τσουρεκι Πασχαλινο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και προσθέτουμε στο μίγμα μας το χυλό της μαγιάς. Ζυμώνουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 2 ώρες. Πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, περίπου για 1 ώρα. Αλείφουμε απαλά με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά.
Συστατικά
- 1 kg Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι
- 90 γρ. Μαγιά νωπή
- 350 γρ. Ζάχαρη
- 100 γρ. Νερό (χλιαρό)
- 125 γρ. Βούτυρο
- 4 Αυγά
- 125 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 2.5 γρ. Μαστίχα αλεσμένη
- 2.5 γρ. Μαχλέπι αλεσμένο
- Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Λεκάνη