Ταρτα blueberry

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:55
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την τάρτα, ανακατεύουµε όλα τα υλικά της ζύµης µέχρι να οµογενοποιηθεί. Ξεκουράζουµε το ζυµάρι για µισή ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουµε τη ζύµη ανάµεσα σε δυο αντικολλητικά φύλλα οµοιόµορφα, τη βάζουµε στη φόρµα τη γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι με αντικολλητικό χαρτί για να μη φουσκώσει στο κέντρο, ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 C, μετά αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Για την κρέµα, λιώνουµε την σοκολάτα. Στο µίξερ προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και το cointreau και χτυπάµε ελαφρά. Τα µισά βατόµουρα και τα µισά blueberry τα πολτοποιούµε, τα βράζουµε µε 100 γρ νερό, τα σουρώνουµε, τα προσθέτουµε στην κρέµα µαζί µε την λιωµένη σοκολάτα και ανακατεύουµε ελαφρά. Μόλις κρυώσει η τάρτα ρίχνουµε το µίγµα και διακοσµούµε µε τα υπόλοιπα φρούτα, αφού κρυώσει στο ψυγείο.

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

  • 300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 500 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. blueberry
  • 200 γρ. κόκκινα βατόμουρα
  • 50 ml cointreau

Εξοπλισμός

  • Kατσαρόλα
  • Μίξερ
  • Φόρμα κέικ