Ρολα κανελας με γλασσο απο λευκη σοκολατα

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
04:20
Χρόνος αναμονής
24
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ ή σε μίξερ μέχρι να γίνει μια απαλή, ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού και αλείφουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε μερίδες και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μία ώρα. Ψήνουμε 15-20 λεπτά στους 170°C.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και επικαλύπτουμε όσο είναι ακόμα ζεστά τα ρολά μας.

Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Μίγμα για Xωριάτικο ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 220 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 8 γρ. μαγιά
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

  • 80 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Ταψί
  • Κατσαρόλα