Παστα φλωρα
35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το χυμό και το ελαιόλαδο. Αφού λιώσει βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα και ρίχνουμε τη μαρμελάδα. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
Chef: Κυριακή Κληρονομάκη
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 ml Χυμό Πορτοκάλι Creta Fresh
- 2 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
- 125 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 60 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταρτιέρα