Παστα φλωρα

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το χυμό και το ελαιόλαδο. Αφού λιώσει βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα και ρίχνουμε τη μαρμελάδα. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει.

Chef: Κυριακή Κληρονομάκη

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 250 ml Χυμό Πορτοκάλι Creta Fresh
  • 2 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
  • 125 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταρτιέρα