Μαραθοπιτακια

15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομογενοποιημένος χυλός. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές και μόλις τα πιτάκια ροδοκοκκινίσουν τα τραβάμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν καλά. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Τηγάνισμα
- 500 γρ. Νερό
- 3 ματσάκια Μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι Δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
- 5 γρ. Αλάτι
- 5 γρ. Πιπέρι
- 5 γρ. Baking powder
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Τηγάνι