Λαδενια

ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη ζύμη:
Φτιάχνουμε ζυμάρι ακολουθώντας τη συνταγή για πίτσα που βρίσκεται στο πακέτο του μίγματος για πίτσα. Για δύο μεγάλες λαδένιες χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δύο και το τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με λίγο ψιλό και χοντρό σιμιγδάλι των Μύλων Κρήτης. Αφήνουμε τα ζυμάρια να ξεκουραστούν σκεπασμένα με πετσέτα για 30 – 40 λεπτά και έπειτα τα ανοίγουμε πιέζοντας με τις άκρες των δακτύλων μας ώστε να απλωθούν περίπου σε όλη την επιφάνεια του ταψιού μας και να μοιάζουν με άψητη λαγάνα.
Για τη γέμιση:
Ψήνουμε στον φούρνο 180 – 200 βαθμούς κελσίου κυρίως ώσπου να πάρει χρώμα το κάτω μέρος της λαδένιας. Λίγο πριν σερβίρουμε
ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ.
Συστατικά
- 250 γρ. Μίγμα για χωριάτικο ψωμί Μύλοι Κρήτης
- 250 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Μύλοι Κρήτης
- 500 γρ. Μίγμα για Πίτσα Μύλοι Κρήτης
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 200 γρ. Πηχτόγαλο Χανίων
- 150 γρ. φέτα ή κρητικό λευκότυρο
- 200 γρ. μαλάκα προαιρετικά
- 800 γρ. Κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 20 Φιλετάκια αντζούγιας
- 100 γρ. Ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσια)
- 100 γρ. Ελιές Τσακιστές (πράσινες)
- 50 γρ. Αλατσολιές
- 24 Ημήλιαστες ντομάτες
Αρωματικά χόρτα για το τελικό γαρνίρισμα
- Φρέσκια ρίγανη
- Λεμονοθύμαρο
- Θρούμπη
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί