Κριτσινια με σπανακι

15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
20΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το σπανάκι, το καρότο και το κρασί. Τα πολτοποιούμε και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Όταν η ζύμη γίνει ελαστική είναι έτοιμη. Πλάθουμε τα κριτσίνια και ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ:
Ανακατεύουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι Ελαφρύ Βέρο Κρητικό με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Chef: Κυριακή Κληρονομάκη
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 460 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Εμπλουτισμένο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- 100 γρ. βούτυρο
- 110 ml λευκό κρασί
- 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 γρ. σόδα
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
- 6 γρ. αλάτι
- 100 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. καρότο
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
- Στραγγιστό Γιαούρτι Ελαφρύ Βέρο Κρητικό
- Χυμό λεμονιού
- Πιπέρι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί