Ψωμακια ατμου

ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλύω στο νερό την ζάχαρη και την μαγιά. Τοποθετώ σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα ψωμάκια μου, εκτός του ελαιολάδου που το προσθέτω σιγά σιγά ανά διαστήματα και ζυμώνω ελαφρά. Μέχρι να αποκτήσω μια εύπλαστη και λεία ζύμη. Αφήνω τη ζύμη μου σε λαδωμένο μπολ να ξεκουραστεί για 1 περίπου ώρα. Έπειτα ξεφουσκώνω το ζυμάρι μου και χωρίζω σε κομμάτια 80 γραμμαρίων. Δίνω το σχήμα που επιθυμώ στρογγυλό ή οβάλ μακρόστενο και αναδιπλώνω στη μέση τοποθετώντας ένα κομμάτι λαδόκολλα για να μην κολλήσει η ζύμη και αφήνω να φουσκώσει. Τοποθετώ σε μια κατσαρόλα, περίπου 1/3 της με νερό και βράζω, με ένα σουρωτήρι μεταλλικό, μέσα τοποθετώ τα ψωμάκια στο σουρωτήρι, χωρίς να έρχονται σε επαφή με το νερό και σκεπάζω με καπάκι και αφήνω να ψηθούν με τον ατμό για περίπου 22 με 25 λεπτά.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
- 300 γρ. Αλεύρι Μαλακό
- 200 γρ. Φαρίνα
- 200 γρ. Γάλα Κατσικίσιο
- 100 γρ. Νερό
- 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Κολυμβάρι
- 20 γρ. Μαγιά
- 60 γρ. Ζάχαρη
- 10 γρ. Αλάτι
- 5 γρ. Θυμάρι σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 500 γρ. Απάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 10 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Κολυμβάρι
- 50 γρ. Κρέμα βαλσαμικο λευκό
- Χυμό λεμονιού
- Γιαούρτι στραγγιστό
- Ξύσμα Λεμονιού
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Κατσαρόλα