Ψωμακια ατμου

40'
Χρόνος Προετοιμασίας
01:00
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
4
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαλύω στο νερό την ζάχαρη και την μαγιά. Τοποθετώ σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα ψωμάκια μου, εκτός του ελαιολάδου που το προσθέτω σιγά σιγά ανά διαστήματα και ζυμώνω ελαφρά. Μέχρι να αποκτήσω μια εύπλαστη και λεία ζύμη. Αφήνω τη ζύμη μου σε λαδωμένο μπολ να ξεκουραστεί για 1 περίπου ώρα. Έπειτα ξεφουσκώνω το ζυμάρι μου και χωρίζω σε κομμάτια 80 γραμμαρίων. Δίνω το σχήμα που επιθυμώ στρογγυλό ή οβάλ μακρόστενο και αναδιπλώνω στη μέση τοποθετώντας ένα κομμάτι λαδόκολλα για να μην κολλήσει η ζύμη και αφήνω να φουσκώσει. Τοποθετώ σε μια κατσαρόλα, περίπου 1/3 της με νερό και βράζω, με ένα σουρωτήρι μεταλλικό, μέσα τοποθετώ τα ψωμάκια στο σουρωτήρι, χωρίς να έρχονται σε επαφή με το νερό και σκεπάζω με καπάκι και αφήνω να ψηθούν με τον ατμό για περίπου 22 με 25 λεπτά.

Chef: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ