Κεικ σοκολατα μπανανα
20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:10
Χρόνος αναμονής
7
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε σε μία λεκανίτσα όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τα τριμμένα τσιπς μπανάνας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε με ένα πινέλο μία φόρμα για κέικ, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς κελσίου για 50 περίπου λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου και το απλώνουμε πάνω από το κέικ. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμκε με τα τσιπς μπανάνας.
Chef: Νίκος Γαϊτάνος
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 350 ml σιρόπι αγαύης
- 200 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 300 ml Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal
- 11 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια ή σε σταγόνες
- 100 γρ. κακάο
- 3 μπανάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 4 κ.σ. τριμμένα τσιπς μπανάνας
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 200 ml σιρόπι αγαύης
- 20 γρ. κακάο
Εξοπλισμός
- Φόρμα
- Λεκάνη