Κεικ αρωματισμενο με κρητικα βοτανα

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:25
Χρόνος αναμονής
26
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τα βότανα από την αρχή μαζί. Όταν το νερό βράσει με τα βότανα για 3 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι. Σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα βοτάνων και σουρώνουμε με το σουρωτήρι. Σε μία μπασίνα βάζουμε το λάδι, το μείγμα βοτάνων και το μίγμα για κέικ και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λαδώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε μέσα το χυλό του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 50-60 λεπτά. Αχνίζουμε το κέικ μας και το σερβίρουμε με ένα Κρητικό βραστάρι. Αν είναι ζεστός ο καιρός παγώνουμε το βραστάρι μας με παγάκια χαμομηλιού.

Chef: Εύα Παρακεντάκη

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Μίγμα για Κέικ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 200 γρ. νερό
  • Μείγμα Κρητικών βοτάνων

  • 1 κ.γ. μαλοτήρα
  • 2 κ.γ. χαμομήλι
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα
  • 0.5 κ.γ. δίκταμο
  • 0.5 κ.γ. φασκόμηλο
  • 200 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
  • 4 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα
  • Φόρμα κέικ