Ελιοπιτα ολικης αλεσης τυλιχτη με φετα

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με γάντζο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αναμιγνύουμε τις ελιές με τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη φέτα και το ελαιόλαδο. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.  Απλώνουμε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Chef: Ιωάννης Κουφός

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 300 γρ. ελιές μαύρες ροδέλα
  • 1 ξηρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 0.5 ματσάκι δυόσμο
  • 300 γρ. φέτα
  • 0.5 ματσάκι μαϊντανό
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 500 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
  • 300 ml Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
  • 50 γρ. σουσάμι για το πασπάλισμα

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Ταψί