ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ «ΜΠΑΤΖΙΝΑ»

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
50΄
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα και έπειτα την ξεφλουδίζουμε. Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με αλάτι και τρίβουμε με τα χέρια μας για να αφαιρέσουμε την υγρασία της. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το κατσικίσιο γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να έχουμε ένα χυλό μέτριο σε πυκνότητα. Έπειτα ρίχνουμε στο μπολ την κολοκύθα αφού την έχουμε στύψει καλά με τα χεριά μας, το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα όλα μας τα υλικά. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×35 που έχουμε λαδώσει και αδειάζουμε το μείγμα μας. Με μια βρεγμένη κουτάλα ισιώνουμε την επιφάνεια της πίτας να είναι ισοπαχής και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, με το ταψί στην κάτω σχάρα, στους 180-200º C, για περίπου 50 λεπτά. Η πίτα είναι έτοιμη όταν ροδοκοκκινίσει, πάνω και κάτω.

Chef: Αντώνης Μπατσίνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τρίφτης
  • Ξεφλουδιστήρι
  • Σύρμα χειρός
  • Ταψί 25x35cm
  • Ξύλινη κουτάλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα

Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο και Πίτες

Αποτελεί την τέλεια επιλογή για την παρασκευή παραδοσιακών κρητικών συνταγών ζύμης. Ιδανικό για καλτσούνια, λυχναράκια, φύλλο για κρητικό μπουρέκι και κάθε είδους πίτες, όπως κρεατόπιτες, μαραθόπιτες, σφακιανές πίτες, σπανακόπιτες κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, λούπινου και σόγιας.
Περισσότερα

Φαρίνα

Η φαρίνα είναι το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και χαρίζει λαχταριστή όψη και σίγουρη επιτυχία σε κάθε σας συνταγή. Ιδανική κυρίως για κέικ αλλά και για πολλά άλλα γλυκίσματα που απαιτούν διόγκωση.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΟΞΙΝΟ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΔΙΣΟΞΙΝΟ ΠΥΡΟΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΔΙΣΟΞΙΝΟ ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει […]
Περισσότερα