Καρυδοπιτα με σιμιγδαλι

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
40΄
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη λιωμένη, τα αλεύρι, το σιμιγδάλι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε τη ζεστή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
- 300 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Κρήτης
- 400 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό Μύλοι Κρήτης
- 480 γρ. Ζάχαρη
- 250 γρ. Καρυδόψυχα
- 200 γρ. Μαργαρίνη
- 5 Αυγά
- 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1000 γρ. Νερό
- 460 γρ. Ζάχαρη
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 ξύλο από κανέλα
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Μίξερ
- Κατσαρόλα