Vegan carrot cake με γεμιση κρεμα βρωμης

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ εκτός από τον λιναρόσπορο. Ξεχωριστά ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και ενώνουμε τα 2 μίγματα. Προσθέτουμε λίγο ρόφημα βρώμης αν είναι πολύ στεγνό το μίγμα μας. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου σε μικρή στρογγυλή φόρμα.
ΓΙΑ ΤΗN ΚΡΕΜΑ
Βράζουμε το ρόφημα μαζί με τη ζάχαρη και δένουμε με το corn flour. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Τέλος, γαρνίρουμε το κέικ.
Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
- 250 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. baking σόδα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 250 γρ. τριμμένο καρότο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 120 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Κολυμβάρι ΑΒΕΑ
- 30 γρ. τριμμένο λιναρόσπορο
- 4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
- 1 πρέζα βανίλια και αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 400 γρ. άχνη ζάχαρη
- 120 γρ. μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. corn flour
- 100 ml Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Στρογγυλή φόρμα