Τσουρεκι με σταφιδες και μπαχαρικα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χυμό πορτοκάλι και λίγο αλεύρι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα μπαχαρικά, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαγιά που έχουμε
ετοιμάσει και κατόπιν βάζουμε το γάλα και το βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Αλείφουμε απαλά με γάλα (προαιρετικά πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή σησάμι). Ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά.
Συστατικά
- 750 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Γάλα Βέρο Κρητικό ελαφρύ χλιαρό
- 70 γρ. βούτυρο χλιαρό
- 50 γρ. μαγιά
- 220 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. σταφίδες
- Από μια πρέζα μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπαχάρι, γαρίφαλο, τζίντζερ, μαχλέπι, κάρδαμο
Εξοπλισμός
- Λεκάνη
- Ταψί