Ψωμι απο Δικοκκο Σιταρι (100%)

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:25
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 15 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο, κόβουμε και ζυγίζουμε στο επιθυμητό βάρος και μορφοποιούμε ελαφρά. Τοποθετούμε σε πινακωτές με αλευρωμένα πανιά ή καλαθάκια bamboo και σκεπάζουμε με πανί. Ξεκουράζουμε σκεπασμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 60 – 75 λεπτά (ανάλογα τις συνθήκες) ή σε χαμηλή στόφα (300C και 60% υγρασία) για 40 λεπτά. Ψήνουμε στους 2200C για 40 λεπτά. Ανοίγουμε τα τάμπερ, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 2000C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 1.200 γρ. Αλεύρι Δίκοκκο ολικής άλεσης
- 250 γρ. νερό
- 30 γρ. αλάτι
- 5 γρ. μαγιά νωπή
- 1660 γρ. Poolish (ώριμο)
Εξοπλισμός
- Πινακωτή
- Καλαθάκια