Ψωμι απο Δικοκκο Σιταρι (100%)

40΄
Preparation Time
02:25
Waiting Time
1
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 15 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο, κόβουμε και ζυγίζουμε στο επιθυμητό βάρος και μορφοποιούμε ελαφρά. Τοποθετούμε σε πινακωτές με αλευρωμένα πανιά ή καλαθάκια  bamboo και σκεπάζουμε με πανί. Ξεκουράζουμε σκεπασμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος  για 60 – 75 λεπτά (ανάλογα τις συνθήκες) ή σε χαμηλή στόφα (300C και 60% υγρασία) για 40 λεπτά. Ψήνουμε στους 2200C για 40 λεπτά. Ανοίγουμε τα τάμπερ, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία  στους 2000C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για  άλλα 15 λεπτά περίπου.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 1.200 γρ. Αλεύρι Δίκοκκο ολικής άλεσης
  • 250 γρ. νερό
  • 30 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μαγιά νωπή
  • 1660 γρ. Poolish (ώριμο)

Equipment

  • Πινακωτή
  • Καλαθάκια