Σαλιγκαρια – στοιχειο της μεσογειακης διαιτας

Τα σαλιγκάρια ήτανε αγαπημένη τροφή από την Μινωική εποχή έως και σήμερα και κυρίως λόγω της μεγάλης διατροφικής αξίας τους.
Η ανάλυση της σύστασης των λιπιδίων των σαλιγκαριών μας δίνει υψηλό ποσοστό Ω3 πολύ-ακόρεστων λιπαρών οξέων. Είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία του, γιατί θεωρούνται ότι παρεμποδίζουν την αθηροσκλήρωση και τη θρόμβωση και έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις, προληπτικά σε αλλεργίες, κατάθλιψη, και άλλες ασθένειες του νευρικού συστήματος. Αποτελούν καλή πηγή σεληνίου (27,4 μg/100mg), παρέχοντας το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας. Το σελήνιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύοντας από καρδιοπάθειες και καρκίνο (κυρίως του προστάτη), συμβάλλοντας επίσης στη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα και του ανοσοποιητικού συστήματος. Μικρές εκτροφές που συνδυάζουν διατροφή με ποώδη φυτά (ραδίκι, τριφύλλι, κοκκινογούλι, τεύτλο λευκό σέσκλο, ελαιοκράμβη, ηλίανθος) και συμπληρωματική τροφή από τους ΜΥΛΟΥΣ ΚΡΗΤΗΣ με φυτικές πρώτες ύλες, μη γενετικά μεταλλαγμένες και εμπλουτισμένη με αρωματικά φυτά, μπορούν να μας προσφέρουν ένα ελεγχόμενο, υγιεινό προϊόν με πλούσια γεύση και άρωμα.