Ταραμολουκουμαδες

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
35΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε 50 γρ. νερό διαλύουμε τον ταραμά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μαγιά και το πιπέρι, τα αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και τον ταραμά που έχουμε διαλύσει. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 30-45 λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει. Ετοιμάζουμε ένα ποτήρι νερό για να βουτάμε το κουτάλι. Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνουμε να πέσουν μέσα στο τηγάνι. Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό. Κόβουμε τους ταραμολουκουμάδες και τους αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετούς με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο μερικά φύλλα από μυρτιές ή πορτοκαλόφυλλα ή λεμονόφυλλα για να στραγγίσουν. Σερβίρουμε με μια γλυκοκαφτερή σάλτσα ή τζατζίκι.

Chef: Ιωάννης Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Τηγάνι