Μπισκοτα πικαντικα

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:15
Χρόνος αναμονής
40
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το μέλι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά (αλεύρι και μπαχάρια). Αναμιγνύουμε καλά τα δύο μίγματα και τα χωρίζουμε σε 2 μέρη. Τοποθετούμε τη ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σαν φύλλο και με κουπ-πατ φτιάχνουμε τα σχήματα που επιθυμούμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε στη μέση μισό αμύγδαλο για διακόσμηση. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 12 με 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε τα διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1 kg Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Mαλακό
  • 300 γρ. Μέλι
  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 200 γρ. Ζάχαρη καστανή
  • 2 Αυγά
  • 5 γρ. Σόδα
  • 2.5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. Κανέλα σε σκόνη
  • 20 γρ. Τζίντζερ σε σκόνη
  • 7.5 γρ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 5 γρ. Αλάτι
  • Προαιρετικά αμύγδαλα κομμένα στη μέση ή ζαχαρόπαστα για τη διακόσμηση

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ