ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:12
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για την τάρτα, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Απλώνουμε το ζυμάρι στις φόρμες τάρτας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 12 περίπου λεπτά.
Για τη γέμιση, βάζουμε το κατσικίσιο τυρί σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλατοπίπερο (ανάλογα με την προτίμησή μας), ψιλοκομμένο βασιλικό και ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
Chef: Αντώνης Σταυριανάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
- 250 γρ. Αλεύρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 γρ. αλάτι
- 1 κρόκος
- 40 γρ. νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 400 γρ. Κατσικίσιο τυρί για Ντάκο Βέρο Κρητικό
- 20 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 20 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Μίξερ
- Φόρμες