Καρυδοπιτα

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 50-60 λεπτά. Φτιάχνουμε σιρόπι, λιώνουμε ένα μέρος ζάχαρη με δύο μέρη νερό και ένα λεμόνι και σιροπιάζουμε σε κρύα καρυδόπιτα. Φτιάχνουμε την κρέμα ανακατεύοντας το γάλα στη φωτιά με το άνθος αραβοσίτου, ενώ χτυπάμε χωριστά την άχνη με το βούτυρο. Μόλις δέσει η κρέμα και κρυώσει ανακατεύουμε τα δύο μίγματα μαζί και τα προσθέτουμε πάνω από την καρυδόπιτα. Την κόβουμε σε ρόμβους και στην μέση του κάθε κομματιού βάζουμε μισό καρύδι.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
- 800 γρ. Μίγμα για Κείκ και Μάφιν Μύλοι Κρήτης
- 250 γρ. Καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 250 γρ. Νερό
- 250 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- 125 γρ. Χυμός πορτοκάλι Creta Fresh
- 5 γρ. Κανέλα
- 5 γρ. Γαρύφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 200 γρ. Ζάχαρη
- 500 γρ. Νερό
- 1 λεμόνι χυμός
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 L Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό
- 84 γρ. Άνθος Αραβοσίτου
- 1.5 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. Βούτυρο
Εξοπλισμός
- Ταψί